Εσύ ξέρεις τους κανόνες ασφάλειας της FIS;

› Σεβασμός προς τους άλλους. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλούμε η φέρνουμε σε κίνδυνο τους άλλους.

› Ελέγχουμε την ταχύτητα μας. Προσαρμόζουμε την ταχύτητα μας ανάλογα με τις δυνατότητες μας, τις εκάστοτε συνθήκες χιονιού, καιρού και ανάλογα την κίνηση που έχει η πίστα.

› Επιλογή κατεύθυνσης. Ο skier-snowboarder που είναι μπροστά μας έχει πάντα προτεραιότητα. Πρέπει να διαλέξουμε την πορεία μας έτσι ώστε να μην βάλουμε σε κίνδυνο τον προπορευόμενο.

› Προσπεράσεις. Μπορούμε να προσπεράσουμε άλλους skier-snowboarders από όποια μεριά θέλουμε αλλά αφήνοντας τους αρκετό χώρο ώστε να έχουν την άνεση να κινηθούν χωρίς πρόβλημα.

› Είσοδος στην πίστα, ξεκίνημα. Όταν εισερχόμαστε σε μια ασφαλισμένη πίστα ή ξεκινάμε ξανά μετά από μια στάση, ελέγχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και κινούμαστε έτσι ώστε να μην κινδυνέψουμε να συγκρουστούμε με κάποιον επερχόμενο skier-snowboarder.

› Σταμάτημα στην πίστα. Πρέπει να αποφεύγουμε να σταματάμε η να περπατάμε σε σημεία που είναι απότομα και η ορατότητα είναι περιορισμένη, εκτός κι αν είναι απαραίτητο. Σε περίπτωση πτώσης σε τέτοιο σημείο, θα πρέπει να κινηθούμε αμέσως προς την άκρη της πίστας.

› Περπατώντας στην πίστα. Όταν κινούμαστε με τα πόδια θα πρέπει να ήμαστε πάντα στην άκρη της πίστας.

› Σεβασμός στα σήματα. Πρέπει να σεβόμαστε τα σήματα που βρίσκονται στις πίστες.

› Βοήθεια. Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε.

› Ανταλλαγή στοιχείων. Σε περίπτωση που έχουμε αναμιχθεί σε κάποιο ατύχημα είτε ευθυνόμαστε είτε όχι, δίνουμε τα στοιχεία μας στους υπεύθυνους του χιονοδρομικού.